Hovězí guláš s rajčaty

Autor: Avokádo
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 min
Náročnost:
Druh jídla: Hovězí a telecí maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Hovězí guláš s rajčaty

Autor: Avokádo
Hovězí guláš zvládne i začátečník, při tom patří k základu české kuchyně. Dopřát si jej můžete po celý rok.

Suroviny

kořenicí směs Guláš Avokádo 2 lžíce směsi
paprika lahůdková mletá Avokádo 2 žíce koření
zakysaná smetana 100 ml
petrželka na posypání
cibule nakrájená na kostky 4
rajčata pelati (loupaná v plechovce) 200 ml
rajčatový protlak 3 lžíce
hovězí maso nakrájené na kostky 600 g
olej
česnek nakrájený na plátky 4 stroužky
hovězí vývar 500 ml

Hovězí kostky posypeme gulášovým kořením a paprikou a smažíme na oleji. Přidáme cibuli a česnek a smažíme 15 minut za neustálého míchání. Pak přidáme protlak a vývar, vaříme na mírném ohni doměkka. Nakonec přidáme rajčata, přivedeme do varu, dochutíme.

Podáváme se smetanou, posypané petrželkou.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural