Hovězí guláš s rajčaty

Hovězí guláš s rajčaty
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 min
Náročnost: 1
Druh jídla: Hovězí a telecí maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Hovězí guláš s rajčaty

Autor: Průvodce chutí ID receptu: 121
Pokud hledáte jednoduchý a chutný recept na hovězí guláš, tento vás rozhodně nezklame. Plný chutí, dokonale vyladěný jemnou omáčkou, rajčaty a voňavou smetanou – ideální pokrm pro pohodovou večeři s rodinou nebo přáteli

Suroviny

kořenicí směs Guláš Avokádo 2 lžíce
paprika lahůdková mletá Avokádo 2 lžíce
zakysaná smetana 100 ml
petrželka na posypání
cibule 4 ks
rajčata pelati (loupaná v plechovce) 200 ml
rajčatový protlak 3 lžíce
hovězí maso 600 g
olej na smažení
česnek 4 stroužky
vývar hovězí 500 ml

Hovězí maso nakrájíme na kostky a posypeme gulášovým kořením a paprikou. Na pánvi rozehřejeme olej a maso na něm osmahneme ze všech stran, dokud nezíská hezkou zlatavou barvu.

Poté přidáme jemně nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Smažíme ještě asi 15 minut, za stálého míchání, dokud cibule nezměkne a nezíská zlatavou barvu.

Do pánve přidáme rajčatový protlak a dobře promícháme, aby se maso obalilo. Následně zalijeme vývarem, přiklopíme poklicí a vaříme na mírném ohni, dokud maso nebude krásně měkké, což by mělo trvat přibližně 1,5 až 2 hodiny. Občas směs promíchejte a podle potřeby přilijte trochu vývaru.

Na závěr přidáme nakrájená rajčata a přivedeme k varu. Poté dochutíme solí, pepřem a případně ještě kořením dle vlastní chuti.

Pokud je omáčka příliš hustá, můžete ji zředit trochou vody nebo vývaru.

Podávejte s lžičkou smetany na vrchu, posypané čerstvě nasekanou petrželkou a s vařenými bramborami nebo chlebem.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural