Hovězí maso nakrájíme na kostky a posypeme gulášovým kořením a paprikou. Na pánvi rozehřejeme olej a maso na něm osmahneme ze všech stran, dokud nezíská hezkou zlatavou barvu.
Poté přidáme jemně nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Smažíme ještě asi 15 minut, za stálého míchání, dokud cibule nezměkne a nezíská zlatavou barvu.
Do pánve přidáme rajčatový protlak a dobře promícháme, aby se maso obalilo. Následně zalijeme vývarem, přiklopíme poklicí a vaříme na mírném ohni, dokud maso nebude krásně měkké, což by mělo trvat přibližně 1,5 až 2 hodiny. Občas směs promíchejte a podle potřeby přilijte trochu vývaru.
Na závěr přidáme nakrájená rajčata a přivedeme k varu. Poté dochutíme solí, pepřem a případně ještě kořením dle vlastní chuti.
Pokud je omáčka příliš hustá, můžete ji zředit trochou vody nebo vývaru.
Podávejte s lžičkou smetany na vrchu, posypané čerstvě nasekanou petrželkou a s vařenými bramborami nebo chlebem.