Hovězí guláš s rajčaty
Autor: Avokádo
Hovězí guláš zvládne i začátečník, při tom patří k základu české kuchyně. Dopřát si jej můžete po celý rok.
Suroviny
kořenicí směs Guláš Avokádo
2
lžíce směsi
paprika lahůdková mletá Avokádo
2
žíce koření
zakysaná smetana
100
ml
petrželka na posypání
cibule nakrájená na kostky
4
rajčata pelati (loupaná v plechovce)
200
ml
rajčatový protlak
3
lžíce
hovězí maso nakrájené na kostky
600
g
olej
česnek nakrájený na plátky
4
stroužky
hovězí vývar
500
ml
Hovězí kostky posypeme gulášovým kořením a paprikou a smažíme na oleji. Přidáme cibuli a česnek a smažíme 15 minut za neustálého míchání. Pak přidáme protlak a vývar, vaříme na mírném ohni doměkka. Nakonec přidáme rajčata, přivedeme do varu, dochutíme.
Podáváme se smetanou, posypané petrželkou.