Žebírka na zelí

Žebírka na zelí
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 min
Náročnost: 1
Druh jídla: Vepřové maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

star star star star star
favorite Přidat do oblíbených

Žebírka na zelí

Autor: Průvodce chutíID receptu: 120
Žebírka a kysané zelí – dokonalá kombinace, která nikdy nezklame! Tento jednoduchý recept vám umožní připravit skvělé jídlo, které zahřeje nejen na těle, ale i na duši, kdykoliv během roku.

Suroviny

vepřové žebra 800 g
kyselé zelí 500 g
bůček uzený 200 g
alpská sůl s jodem Avokádo podle chuti
olej na smažení
majoránka Avokádo 1 lžička
nové koření celé Avokádo 3 kuličky
kmín celý Avokádo 1 lžička
bobkový list Avokádo 1 ks
pepř černý celý Avokádo 4 kuličky
vývar zeleninový 200 ml
cibule 1 ks

Začněte tím, že zelí nakrájíte na tenké proužky. Cibuli a bůček nakrájejte na kostičky, které osmahněte na pánvi dozlatova.

Jakmile cibule změkne a bůček začne pustit šťávu, přidejte tuto směs do připraveného zelí. Nezapomeňte přidat koření – kmín, bobkový list a trochu černého pepře pro vyváženou chuť.

Všechny ingredience promíchejte a podlijte vývarem. Přidejte žebírka, které můžete předtím osolit a opepřit podle chuti.

Poté pokryjte poklicí a dusíme na mírném ohni, dokud nebude maso krásně měkké a zelí prosycené chutí.

Podávejte horké, ideálně s čerstvým chlebem nebo bramborami, které krásně nasají tu výbornou šťávu.

Ohodnoťte recept

star star star star star
favorite Přidat do oblíbených
Logo AvokádoLogo KucharekLogo It‘s Natural