Pivní guláš

Pivní guláš
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 min
Náročnost: 1
Druh jídla: Vepřové maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Pivní guláš

Autor: Průvodce chutí ID receptu: 118
Naprostá česká pivní klasika, která vás dostane! Guláš není jen jídlo, je to umění – a podle něj poznáte, jestli váš kuchař opravdu ví, co dělá. S pořádným kouskem masa, trochou piva a špetkou lásky vznikne taková pochoutka, že se budete divit, jak jste bez ní mohli žít.

Suroviny

chléb žitný 1 plátek
vývar masový 1 l
pivo pšeničné 500 ml
olej na smažení
vepřová kýta 500 g
česneková sůl Avokádo podle chuti
paprika sladká mletá Avokádo 1 lžička
kmín celý Avokádo 1 lžička koření
chilli mleté Avokádo ½ lžičky

Maso nakrájíme na kostky, zaprášíme paprikou a kmínem, osmahneme na oleji a podlijeme horkým vývarem.

Když se část vývaru vyvaří, přilijeme pivo, dochutíme chilli a solí a ještě vaříme, až maso změkne.

Nakonec přidáme na kostky nakrájený chleba, ale můžete podávat i s tradičním českým knedlíkem.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural