Pivní guláš
Naprostá česká pivní klasika, která vás dostane! Guláš není jen jídlo, je to umění – a podle něj poznáte, jestli váš kuchař opravdu ví, co dělá. S pořádným kouskem masa, trochou piva a špetkou lásky vznikne taková pochoutka, že se budete divit, jak jste bez ní mohli žít.
Suroviny
chléb žitný
1
plátek
vývar masový
1
l
pivo pšeničné
500
ml
olej
na smažení
vepřová kýta
500
g
česneková sůl Avokádo
podle chuti
paprika sladká mletá Avokádo
1
lžička
kmín celý Avokádo
1
lžička koření
chilli mleté Avokádo
½
lžičky
Maso nakrájíme na kostky, zaprášíme paprikou a kmínem, osmahneme na oleji a podlijeme horkým vývarem.
Když se část vývaru vyvaří, přilijeme pivo, dochutíme chilli a solí a ještě vaříme, až maso změkne.
Nakonec přidáme na kostky nakrájený chleba, ale můžete podávat i s tradičním českým knedlíkem.