Srnčí panenka s křupavými hříbky a borůvkovou omáčkou

Autor: Avokádo
Druh jídla: Zvěřina a králičí maso
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Zabíjačka
Způsob přípravy: Smažení

Tipy k dochucení

Srnčí panenka s křupavými hříbky a borůvkovou omáčkou

Autor: Avokádo

Suroviny pro 4 osoby:

vařené hřiby 100 g
Alpská sůl s jódem Avokádo
Pepř černý mletý Avokádo
olivový olej 50 ml
Česnek sušený Avokádo
Tymián Avokádo
srnčí panenka (každá cca asi 160 g) 4
čerstvé nebo mražené borůvky 100 g
Becherovka 50 ml
med 1 lžíce
cukr 1 lžíce
cibule nakrájené na kostičky

Marináda

olej 200 ml
červené víno 50 ml
kořenící směs Divočina Avokádo 3 lžičky směsi
mrkev 1
petržel 1
celer polovina

Očištěnou a omytou svíčkovou naložíme do marinády, kterou si připravíme z oleje, přípravku Divočina, vína a nahrubo nastrouhané zeleniny. Vše  necháme asi 12 hodin odležet v lednici.

V hrnci přivedeme k varu 1/3 šálku vody s cukrem. Jakmile dosáhne sirupovité konzistence, přidáme Becherovku, a po chvíli borůvky. Vše krátce vaříme. Dbáme na to, aby borůvky zachovaly svůj původní tvar. Zdá-li se nám omáčka příliš řídká, přidáme lžičku medu.

Na horkém olivovém oleji osmahneme cibuli a hřiby nakrájené na plátky. Vše dochutíme tymiánem,  česnekem, solí a pepřem.

Vyjmeme maso z marinády a pečeme na grilu (nebo smažíme na grilovací pánvi) asi 10 minut tak, aby  maso zůstalo ve středu růžové.

Plátky srnčí panenky podáváme s křupavými houbami a s teplou borůvkovou omáčkou.

Ohodnoťte recept