Srnčí medailonky s nadýchanými palačinkami a třešňovou omáčkou

Autor: Avokádo
Druh jídla: Zvěřina a králičí maso
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Zabíjačka
Způsob přípravy: Smažení

Tipy k dochucení

Srnčí medailonky s nadýchanými palačinkami a třešňovou omáčkou

Autor: Avokádo

Suroviny pro 4 osoby:

srnčí svíčková 800 g

Marináda

kořenící směs Divočina Avokádo 3 lžičky směsi
Jalovec celý Avokádo 6 kuliček
olivový olej 5 lžic
jemně nasekané stroužky česneku 2

Palačinky

mleté piniové oříšky 1 lžíce
moučkový cukr 2 lžíce
bílky z 5 vajec
hladká mouka 100 g
olivový olej
Alpská sůl s jódem Avokádo

Omáčka

cukr 50 g
med 2 lžíce
třešňovice 50 ml
vypeckované třešně (mohou být mražené) 100 g
nakládaný zelený pepř 1 lžíce

Omytou a očištěnou svíčkovou nakrájíme na 8 medailonků. Maso lehce naklepeme, naložíme do marinády, kterou jsme si předtím připravili z výše uvedených surovin a necháme několik hodin odležet v lednici.

V míse ušleháme bílky na hustou pěnu. Do pěny postupně přimícháme prosetý cukr a mouku. Následně těsto osolíme a přidáme oříšky. V pánvi na rozehřátém oleji palačinky osmažíme.

Na druhé pánvi přivedeme k varu cukr s 1/3 šálku vody. Když dosáhne sirupovité konzistence, přidáme med a třešňovici, následně třešně a zelený pepř. Vše vaříme několik minut a necháme odležet.

Maso vyjmeme z marinády a osmažíme asi 5 minut po každé straně na pánvi nebo grilu.

Takto připravené medailonky uložíme na talíř a zalijeme horkou třešňovou omáčkou. Podáváme s palačinkami.

Ohodnoťte recept