Smažená telecí játra s cibulí a houbami
Tento recept na jemně osmažená játra s houbami a cherry rajčátky je skvělou volbou pro rychlou a chutnou večeři. Klíčem k jejich křehkosti je namočení jater do studeného mléka na 4 až 6 hodin, což zajistí, že budou při smažení jemná a šťavnatá. Podávejte je s topinkami pro dokonalý zážitek!
Suroviny
mouka
2
lžíce
pepř černý mletý Avokádo
podle chuti
česnek sušený Avokádo
1
lžička
majoránka Avokádo
1
lžička
paprika pálivá mletá Avokádo
1
lžička
paprika lahůdková mletá Avokádo
1
lžička
mléko
1
l
olej
na smažení
sherry
50
ml
cherry rajčátka
4
ks
nakrájené lišky
80
g
malé šalotky
4
ks
telecí játra
500
g
nakrájené hřiby
100
g
Omytá a očištěná játra namočíme na 4–6 hodin do studeného mléka, aby se zbavila nečistot. Následně je osušíme, nakrájíme na plátky a posypeme moukou.
V nepřilnavé pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a za stálého míchání na něm játra osmažíme, asi 3 minuty do světle hnědé barvy. Nesmažíme je dlouho, aby nebyla příliš tuhá. Játra odložíme na talíř.
Použijeme stejnou pánev na smažení nakrájené cibule, hub a cherry rajčátek. Smažíme při vysoké teplotě, za stálého míchání. Do takto připravených hub přidáme sherry a játra, vše promícháme a dochutíme.
Podáváme s topinkami.