Smažená telecí játra s cibulí a houbami

Autor: Avokádo
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 min
Náročnost:
Druh jídla: Hovězí a telecí maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Smažení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Smažená telecí játra s cibulí a houbami

Autor: Avokádo ID receptu: 114
Játra nechte louhovat v mléce 4-6 hodin, aby se zbavila nečistot. S cibulí, houbami a rajčátky získáte šťavnatý pokrm plný chutí.

Suroviny

mouka 2 lžíce
pepř černý mletý Avokádo
česnek sušený Avokádo
majoránka Avokádo
paprika pálivá mletá Avokádo
paprika lahůdková mletá Avokádo
mléko 1 l
olej na smažení
sherry 50 ml
cherry rajčátka 4 ks
nakrájené lišky 80 g
malé šalotky 4 ks
očištěné telecí játra 500 g
nakrájené hřiby 100 g

Omytá a očištěná játra namočíme na 4-6 hodin do studeného mléka. Následně je osušíme, nakrájíme na plátky a posypeme moukou. V nepřilnavé pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a za stálého míchání na něm játra osmažíme, asi 3 minuty do světle hnědé barvy. (Nesmažíme je dlouho, aby nebyla příliš tuhá). Játra odložíme na talíř.

Použijeme stejnou pánev na smažení nakrájené cibule, hub a cherry rajčátek. Smažíme při vysoké teplotě, za stálého míchání. Do takto připravených hub přidáme sherry a játra, vše promícháme a dochutíme.

Podáváme s topinkami.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural