Smažená telecí játra s cibulí a houbami

Smažená telecí játra s cibulí a houbami
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 min
Náročnost: 1
Druh jídla: Hovězí a telecí maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Smažení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Smažená telecí játra s cibulí a houbami

Autor: Průvodce chutí ID receptu: 114
Tento recept na jemně osmažená játra s houbami a cherry rajčátky je skvělou volbou pro rychlou a chutnou večeři. Klíčem k jejich křehkosti je namočení jater do studeného mléka na 4 až 6 hodin, což zajistí, že budou při smažení jemná a šťavnatá. Podávejte je s topinkami pro dokonalý zážitek!

Suroviny

mouka 2 lžíce
pepř černý mletý Avokádo podle chuti
česnek sušený Avokádo 1 lžička
majoránka Avokádo 1 lžička
paprika pálivá mletá Avokádo 1 lžička
paprika lahůdková mletá Avokádo 1 lžička
mléko 1 l
olej na smažení
sherry 50 ml
cherry rajčátka 4 ks
nakrájené lišky 80 g
malé šalotky 4 ks
telecí játra 500 g
nakrájené hřiby 100 g

Omytá a očištěná játra namočíme na 4–6 hodin do studeného mléka, aby se zbavila nečistot. Následně je osušíme, nakrájíme na plátky a posypeme moukou.

V nepřilnavé pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a za stálého míchání na něm játra osmažíme, asi 3 minuty do světle hnědé barvy. Nesmažíme je dlouho, aby nebyla příliš tuhá. Játra odložíme na talíř.

Použijeme stejnou pánev na smažení nakrájené cibule, hub a cherry rajčátek. Smažíme při vysoké teplotě, za stálého míchání. Do takto připravených hub přidáme sherry a játra, vše promícháme a dochutíme.

Podáváme s topinkami.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural