Smažená telecí játra s cibulí, hřiby a liškami

Autor: Avokádo
Druh jídla: Hovězí a telecí maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Smažení

Tipy k dochucení

Smažená telecí játra s cibulí, hřiby a liškami

Autor: Avokádo

Suroviny pro 4 osoby:

mouka 2 lžíce
Pepř černý mletý Avokádo
Česnek sušený Avokádo
Majoránka Avokádo
Paprika pálivá mletá Avokádo
Paprika lahůdková mletá Avokádo
mléko 1 l
olej na smažení
sherry 50 ml
cherry rajčátka 4
nakrájené lišky 80 g
malé šalotky 4
očištěné telecí játra 500 g
nakrájené hřiby 100 g

Omytá a očištěná játra namočíme na 4-6 hodin do studeného mléka. Následně je osušíme, nakrájíme na plátky a posypeme moukou. V teflonové pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a za stálého míchání na něm osmažíme játra. Smažíme asi 3 minuty do světle hnědé barvy. (Nesmažíme telecí játra dlouho, aby nebyla příliš tuhá). Smažená játra přeložíme na talíř.

Použijeme stejnou pánev na smažení nakrájené cibule, hub a cherry rajčatek. Smažíme při vysoké teplotě, za stálého míchání. Do tak připravených hub přidáme sherry a játra, vše promícháme a dochutíme.

Podáváme s topinkami.

Ohodnoťte recept