Skopové šašliky s cibulovo-paprikovým salátem a tzatziki

Skopové šašliky s cibulovo-paprikovým salátem a tzatziki
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 1 h 10 min
Náročnost: 2
Druh jídla: Mletá masa
Příležitost: Párty
Sezóna: Grilovačka
Způsob přípravy: Grilování

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Skopové šašliky s cibulovo-paprikovým salátem a tzatziki

Autor: Průvodce chutí ID receptu: 113
Lehký párty pokrm ze skopového masa grilovaného do zlatova, doplněný osvěžujícím salátem z paprik, cibule a bylinek. V kombinaci s jemnou tzatziki omáčkou je ideální volbou pro letní párty, kdy se mísí chuť grilovaného masa a svěžesti zeleniny.

Suroviny

cibule 1 ks
česnek 3 stroužky
skopové maso (nebo telecí) 800 g
olej olivový 2 lžíce
kořenicí směs Čubrica Avokádo 3 lžičky

Omáčka

kořenicí směs Tzatziky Avokádo 2 lžičky
jogurt bílý 400 ml
máta čerstvá několik snítek
okurka čerstvá 1 ks

Omyté a očištěné maso osušíme, nakrájíme na malé kousky a následně dvakrát pomeleme.

Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a necháme ji na rozpáleném olivovém oleji zesklovatět, pak přidáme plátky česneku, ještě chvíli smažíme a necháme vychladnout.

Mleté maso vložíme do mísy, přidáme cibuli s česnekem a dochutíme kořenící směsí. Z masa by měla vzniknout hladká hmota. Z ní vytvarujeme válcovité karbanátky (asi 5 cm dlouhé), které napíchneme na grilovací jehly a necháme hodinu odležet v chladničce.

Mezitím si připravíme omáčku: do jogurtu přidáme oloupanou a nastrouhanou okurku, koření a nasekanou mátu. Na salát nakrájíme cibuli nadrobno a přelijeme vroucí vodou. Papriky opečeme, poté je oloupeme a nakrájíme na proužky. Vše smícháme, pokapeme olivovým olejem, posypeme nakrájenou petrželkou a dochutíme.

Špízy grilujeme asi 10 minut. Podáváme s předem připravenou omáčkou a salátem.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural