Skopové šašliky se salátem z cibule a papriky

Autor: Avokádo
Druh jídla: Mletá masa
Příležitost: Párty
Sezóna: Grilovačka
Způsob přípravy: Grilování

Tipy k dochucení

Skopové šašliky se salátem z cibule a papriky

Autor: Avokádo

Suroviny pro 4 osoby:

cibule 1
česnek 3 stroužky
skopové maso (nebo telecí) 800 g
olivový olej 2 lžíce
kořenící směs Čubrica Avokádo 3 lžičky směsi

Omáčka

kořenící směs Tzatziky Avokádo 2 lžičky směsi
bílý jogurt 400 ml
čerstvá máta několik snítek
čerstvá okurka 1

Omyté a očištěné maso osušíme, nakrájíme na malé kousky a následně dvakrát pomeleme.

Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a necháme na rozpáleném olivovém oleji zesklovatět, pak přidáme plátky česneku, ještě chvilku smažíme a necháme vychladnout.

Mleté maso přeložíme do mísy, přidáme cibuli s česnekem a dochutíme kořenícím přípravkem Čubrica. Z masa by měla vzniknout hladká hmota. Z ní vytvarujeme válcovité karbanátky (asi 5 cm dlouhé), které napíchneme na grilovací jehly a necháme hodinu odležet v chladničce.

Mezitím si připravíme omáčku: do jogurtu přidáme oloupanou a nastrouhanou okurku, přípravek Tzatziky a nasekanou mátu. Na salát si nakrájíme cibuli nadrobno a přelijeme vroucí vodou. Papriky opečeme, poté je oloupeme a nakrájíme na proužky. Okurku oloupeme a nakrájíme na plátky. Zeleninu smícháme, pokapeme olivovým olejem, posypeme nakrájenou petrželkou a dochutíme.

Špízy grilujeme asi 10 minut. Podáváme s předem připravenou omáčkou a salátem.

Ohodnoťte recept