Skopové šašliky s cibulovo-paprikovým salátem a Tzatziky

Autor: Avokádo
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 70 min
Náročnost:
Druh jídla: Mletá masa
Příležitost: Párty
Sezóna: Grilovačka
Způsob přípravy: Grilování

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Skopové šašliky s cibulovo-paprikovým salátem a Tzatziky

Autor: Avokádo ID receptu: 113
Lehký párty pokrm ze skopového s výrazným salátem z paprik a tzatziky omáčkou.

Suroviny

cibule 1 ks
česnek 3 stroužky
skopové maso (nebo telecí) 800 g
olivový olej 2 lžíce
kořenicí směs Čubrica Avokádo 3 lžičky směsi

Omáčka

kořenicí směs Tzatziky Avokádo 2 lžičky směsi
bílý jogurt 400 ml
čerstvá máta několik snítek
čerstvá okurka 1 ks

Omyté a očištěné maso osušíme, nakrájíme na malé kousky a následně dvakrát pomeleme.

Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a necháme na rozpáleném olivovém oleji zesklovatět, pak přidáme plátky česneku, ještě chvilku smažíme a necháme vychladnout.

Mleté maso vložíme do mísy, přidáme cibuli s česnekem a dochutíme kořenící směsí. Z masa by měla vzniknout hladká hmota. Z ní vytvarujeme válcovité karbanátky (asi 5 cm dlouhé), které napíchneme na grilovací jehly a necháme hodinu odležet v chladničce.

Mezitím si připravíme omáčku: do jogurtu přidáme oloupanou a nastrouhanou okurku, koření a nasekanou mátu. Na salát si nakrájíme cibuli nadrobno a přelijeme vroucí vodou. Papriky opečeme, poté je oloupeme a nakrájíme na proužky. Vše smícháme, pokapeme olivovým olejem, posypeme nakrájenou petrželkou a dochutíme.

Špízy grilujeme asi 10 minut. Podáváme s předem připravenou omáčkou a salátem.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural