Pikantní bílé a červená fazole s mletým hovězím masem a tortillou
Autor: Avokádo
Suroviny pro 4 osoby:
feferonka nakrájená na proužky
1
česnek nakrájený na plátky
2
stroužky
mleté hovězí maso
600
g
tortilla
4
placky
hovězí vývar
100
ml
nastrouhaný sýr Čedar
4
lžíce
bílé fazole z plechovky bez nálevu
200
g
červené fazole z plechovky bez nálevu
200
g
nasekaná jarní cibulka
1
svazek
pikantní kečup
4
lžíce
loupaná rajčata nakrájená na kostičky
400
g
nasekané lístky koriandru
1
svazek
zakysaná smetana
150
ml
cibule nakrájené na kostičky
2
Nové koření mleté Avokádo
olivový olej
50
ml
Hořčice bílá celá Avokádo
Mořská sůl Mlýnek Avokádo
Pepř černý celý Avokádo
Majoránka Avokádo
Paprika sladká maďarská mletá Avokádo
Kmín drcený Avokádo
Cibuli, česnek a feferonku osmahneme na rozehřátém oleji ve velkém hrnci. Po asi 5 minutách přidáme mleté maso, koření, osolíme mořskou solí a vše dusíme 15 minut. Po této době přidáme vývar, rajčata a kečup, promícháme a dusíme, dokud omáčka nezhoustne. Následně přidáme fazole, vše dochutíme a přivedeme k varu.
Na rozehřátou pánev uložíme tortilly, posypeme strouhaným sýrem Čedar, čerstvě rozdrceným pepřem, přikryjeme druhou tortillou a potom smažíme z každé strany několik minut. Po usmažení ji nakrájíme na trojúhelníky a podáváme jako přílohu k dušenému hovězímu masu s fazolemi společně se zakysanou smetanou.