Pikantní bílé a červená fazole s mletým hovězím masem a tortillou

Autor: Avokádo
Druh jídla: Hovězí a telecí maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Pikantní bílé a červená fazole s mletým hovězím masem a tortillou

Autor: Avokádo

Suroviny pro 4 osoby:

feferonka nakrájená na proužky 1
česnek nakrájený na plátky 2 stroužky
mleté hovězí maso 600 g
tortilla 4 placky
hovězí vývar 100 ml
nastrouhaný sýr Čedar 4 lžíce
bílé fazole z plechovky bez nálevu 200 g
červené fazole z plechovky bez nálevu 200 g
nasekaná jarní cibulka 1 svazek
pikantní kečup 4 lžíce
loupaná rajčata nakrájená na kostičky 400 g
nasekané lístky koriandru 1 svazek
zakysaná smetana 150 ml
cibule nakrájené na kostičky 2
Nové koření mleté Avokádo
olivový olej 50 ml
Hořčice bílá celá Avokádo
Mořská sůl Mlýnek Avokádo
Pepř černý celý Avokádo
Majoránka Avokádo
Paprika sladká maďarská mletá Avokádo
Kmín drcený Avokádo

Cibuli, česnek a feferonku osmahneme na rozehřátém oleji ve velkém hrnci. Po asi 5 minutách přidáme mleté maso, koření, osolíme mořskou solí a vše dusíme 15 minut. Po této době přidáme vývar, rajčata a kečup, promícháme a dusíme, dokud omáčka nezhoustne. Následně přidáme fazole, vše dochutíme a přivedeme k varu.

Na rozehřátou pánev uložíme tortilly, posypeme strouhaným sýrem Čedar, čerstvě rozdrceným pepřem, přikryjeme druhou tortillou a potom smažíme z každé strany několik minut. Po usmažení ji nakrájíme na trojúhelníky a podáváme jako přílohu k dušenému hovězímu masu s fazolemi společně se zakysanou smetanou.

Ohodnoťte recept