Mleté hovězí maso s fazolemi a sýrovou tortillou
Směs z mletého hovězího masa s barevnými fazolemi, doplněná sýrovou tortillou, vám bude chutnat i další den jako oběd do práce nebo do školy.
Suroviny
feferonka nakrájená na proužky
1
ks
česnek nakrájený na plátky
2
stroužky
mleté hovězí maso
600
g
tortilla
4
placky
vývar hovězí
100
ml
nastrouhaný sýr Čedar
4
lžíce
bílé fazole z plechovky bez nálevu
200
g
červené fazole z plechovky bez nálevu
200
g
nasekaná jarní cibulka
1
svazek
pikantní kečup
4
lžíce
loupaná rajčata nakrájená na kostičky
400
g
nasekané lístky koriandru
1
svazek
zakysaná smetana
150
ml
cibule nakrájené na kostičky
2
ks
nové koření mleté Avokádo
1
lžička
olej olivový
50
ml
hořčice bílá celá Avokádo
podle chuti
mořská sůl s jodem v mlýnku Avokádo
podle chuti
pepř černý celý Avokádo
podle chuti
majoránka Avokádo
1
lžička
paprika sladká maďarská mletá Avokádo
1
lžička
kmín drcený Avokádo
1
lžička
Cibuli, česnek a feferonku osmahneme na rozehřátém oleji ve velkém hrnci.Po asi 5 minutách přidáme mleté maso, koření, osolíme mořskou solí a vše dusíme 15 minut.
Po této době přidáme vývar, rajčata a kečup, promícháme a dusíme, dokud omáčka nezhoustne. Následně přidáme fazole, vše dochutíme a krátce povaříme.
Na rozehřátou pánev uložíme tortilly, posypeme strouhaným sýrem Čedar, čerstvě rozdrceným pepřem, přikryjeme druhou tortillou a potom opékáme z každé strany dozlatova.
Po opečení ji nakrájíme na trojúhelníky a podáváme jako přílohu k dušenému hovězímu masu s fazolemi společně se zakysanou smetanou.