Mleté hovězí maso s fazolemi a sýrovou tortillou

Mleté hovězí maso s fazolemi a sýrovou tortillou
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 min
Náročnost: 1
Druh jídla: Hovězí a telecí maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Mleté hovězí maso s fazolemi a sýrovou tortillou

Autor: Průvodce chutí ID receptu: 112
Směs z mletého hovězího masa s barevnými fazolemi, doplněná sýrovou tortillou, vám bude chutnat i další den jako oběd do práce nebo do školy.

Suroviny

feferonka nakrájená na proužky 1 ks
česnek nakrájený na plátky 2 stroužky
mleté hovězí maso 600 g
tortilla 4 placky
vývar hovězí 100 ml
nastrouhaný sýr Čedar 4 lžíce
bílé fazole z plechovky bez nálevu 200 g
červené fazole z plechovky bez nálevu 200 g
nasekaná jarní cibulka 1 svazek
pikantní kečup 4 lžíce
loupaná rajčata nakrájená na kostičky 400 g
nasekané lístky koriandru 1 svazek
zakysaná smetana 150 ml
cibule nakrájené na kostičky 2 ks
nové koření mleté Avokádo 1 lžička
olej olivový 50 ml
hořčice bílá celá Avokádo podle chuti
mořská sůl s jodem v mlýnku Avokádo podle chuti
pepř černý celý Avokádo podle chuti
majoránka Avokádo 1 lžička
paprika sladká maďarská mletá Avokádo 1 lžička
kmín drcený Avokádo 1 lžička

Cibuli, česnek a feferonku osmahneme na rozehřátém oleji ve velkém hrnci.Po asi 5 minutách přidáme mleté maso, koření, osolíme mořskou solí a vše dusíme 15 minut.

Po této době přidáme vývar, rajčata a kečup, promícháme a dusíme, dokud omáčka nezhoustne. Následně přidáme fazole, vše dochutíme a krátce povaříme.

Na rozehřátou pánev uložíme tortilly, posypeme strouhaným sýrem Čedar, čerstvě rozdrceným pepřem, přikryjeme druhou tortillou a potom opékáme z každé strany dozlatova.

Po opečení ji nakrájíme na trojúhelníky a podáváme jako přílohu k dušenému hovězímu masu s fazolemi společně se zakysanou smetanou.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural