Perlička s hruškami v medu

Autor: Avokádo
Počet porcí: 2
Doba přípravy: 70 min
Náročnost:
Druh jídla: Drůbež
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Perlička s hruškami v medu

Autor: Avokádo ID receptu: 111
Perličku marinujte několik hodin dopředu. Podávejte s "opilými" hruškami v medu a třeba křupavým pečivem.

Suroviny

hrušky 2 ks
celá perlička 1 ks
rozmarýn 2 snítky
med 2 lžíce
citrón 1 ks
brandy 10 ml
pepř barevný celý Avokádo

Marináda

tymián Avokádo 1 lžička koření
olivový olej 1 lžíce
kořenicí směs Kuře pečené Avokádo 1 lžíce
medovina 10 ml

Omytou a očištěnou perličku naložíme do marinády, kterou jsme si předtím připravili z výše uvedených surovin, a necháme asi 4-6 hodin odležet v chladničce.

Hrušky omyjeme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky, následně je naložíme do medu, brandy a čerstvě rozdrceného pepře.

Perličku po marinování pečeme asi 40 minut při teplotě 160 ˚ C. Po 20 minutách přidáme hrušky, čtvrtky citrónu a rozmarýn.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural