Perlička s hruškami v medu
Autor: Avokádo
ID receptu: 111
Perličku marinujte několik hodin dopředu. Podávejte s "opilými" hruškami v medu a třeba křupavým pečivem.
Suroviny
hrušky
2
ks
celá perlička
1
ks
rozmarýn
2
snítky
med
2
lžíce
citrón
1
ks
brandy
10
ml
pepř barevný celý Avokádo
Marináda
tymián Avokádo
1
lžička koření
olivový olej
1
lžíce
kořenicí směs Kuře pečené Avokádo
1
lžíce
medovina
10
ml
Omytou a očištěnou perličku naložíme do marinády, kterou jsme si předtím připravili z výše uvedených surovin, a necháme asi 4-6 hodin odležet v chladničce.
Hrušky omyjeme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky, následně je naložíme do medu, brandy a čerstvě rozdrceného pepře.
Perličku po marinování pečeme asi 40 minut při teplotě 160 ˚ C. Po 20 minutách přidáme hrušky, čtvrtky citrónu a rozmarýn.