Perlička s hruškami v medu

Perlička s hruškami v medu
Počet porcí: 2
Doba přípravy: 1 h 10 min
Náročnost: 1
Druh jídla: Drůbež
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Perlička s hruškami v medu

Autor: Průvodce chutí ID receptu: 111
Perličku marinujte několik hodin předem. Podávejte ji s „opilými“ hruškami v medu a křupavým pečivem pro dokonalý gurmánský zážitek.

Suroviny

hrušky 2 ks
perlička celá 1 ks
rozmarýn 2 snítky
med 2 lžíce
citrón 1 ks
brandy 10 ml
pepř barevný celý v mlýnku Avokádo 6 kuliček

Marináda

tymián Avokádo 1 lžička
olej olivový 1 lžíce
kořenicí směs Kuře pečené Avokádo 1 lžíce
medovina 10 ml

Omytou a očištěnou perličku naložíme do marinády připravené z výše uvedených surovin a necháme ji 4–6 hodin odležet v chladničce.

Hrušky omyjeme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky, které následně naložíme do medu, brandy a čerstvě rozdrceného pepře.

Perličku po marinování pečeme asi 40 minut při teplotě 160 °C.

Po 20 minutách přidáme hrušky, čtvrtky citrónu a rozmarýn.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural