Perlička s hruškami v medu
Perličku marinujte několik hodin předem. Podávejte ji s „opilými“ hruškami v medu a křupavým pečivem pro dokonalý gurmánský zážitek.
Suroviny
hrušky
2
ks
perlička celá
1
ks
rozmarýn
2
snítky
med
2
lžíce
citrón
1
ks
brandy
10
ml
pepř barevný celý v mlýnku Avokádo
6
kuliček
Marináda
tymián Avokádo
1
lžička
olej olivový
1
lžíce
kořenicí směs Kuře pečené Avokádo
1
lžíce
medovina
10
ml
Omytou a očištěnou perličku naložíme do marinády připravené z výše uvedených surovin a necháme ji 4–6 hodin odležet v chladničce.
Hrušky omyjeme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky, které následně naložíme do medu, brandy a čerstvě rozdrceného pepře.
Perličku po marinování pečeme asi 40 minut při teplotě 160 °C.
Po 20 minutách přidáme hrušky, čtvrtky citrónu a rozmarýn.