Paštika s žampiony a omáčkou ze sušených švestek

Autor: Avokádo
Druh jídla: Předkrmy a chuťovky
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Paštika s žampiony a omáčkou ze sušených švestek

Autor: Avokádo

Suroviny na cca 1 kg paštiky:

čerstvé žampiony 100 g
Alpská sůl s jódem Avokádo
hovězí maso 200 g
houska bez kůrky 1
syrový bůček 100 g
telecí maso 200 g
sádlo 100 g
vepřové maso 200 g
telecí játra 100 g
cibule 1
Zázvor mletý Avokádo lžičky koření
Pepř černý mletý Avokádo lžičky koření
Majoránka Avokádo lžičky koření
Nové koření mleté Avokádo lžičky koření
Bobkový list Avokádo 4 ks koření

Švestková omáčka:

kořenící směs Svařené víno Avokádo 1 balení směsi
sušené švestky 200 g
červené suché víno 400 ml

Bůček a cibuli nakrájíme na kostky, osmažíme a následně přidáme pokrájené maso, sůl, pepř, bobkový list, nové koření a majoránku. Vše dusíme doměkka, při konci vaření přidáme spařené játra a housku. Všechny ingredience dusíme 15 minut a necháme 12 hodin odležet na chladném místě.

Maso dvakrát přemeleme, aby bylo jemné, přidáme nasekané vařené žampiony, sůl, pepř a mletý zázvor. Připravenou hmotu dáme do pečící nádoby, důkladně naklepeme, zabalíme do alobalu a pečeme asi 40 minut ve vodní lázni.

Švestky dusíme v červeném víně s kořenícím přípravkem Svařené víno. Jakmile se alkohol částečně odpaří, vše důkladně rozmixujeme, prolisujeme přes síto a necháme vychladnout.

Paštiku nakrájíme a podáváme se švestkovou omáčkou.

Ohodnoťte recept