Paštika se žampiony a švestkovou omáčkou

Paštika se žampiony a švestkovou omáčkou
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: 1 h
Náročnost: 2
Druh jídla: Předkrmy a chuťovky
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Paštika se žampiony a švestkovou omáčkou

Autor: Průvodce chutí ID receptu: 110
Základ na tuto paštiku si připravte den předem, aby se chutě propojily a směs se lépe zpracovala na jemný předkrm. Podávejte s výraznou švestkovou omáčkou, je to úžasná kombinace.

Suroviny

čerstvé žampiony 100 g
alpská sůl s jodem Avokádo podle chuti
hovězí maso 200 g
houska bez kůrky 1 ks
syrový bůček 100 g
telecí maso 200 g
sádlo 100 g
vepřové maso 200 g
telecí játra 100 g
cibule 1 ks
zázvor mletý Avokádo ½ lžičky
pepř černý mletý Avokádo ½ lžičky
majoránka Avokádo ½ lžičky
nové koření mleté Avokádo ½ lžičky
bobkový list Avokádo 4 ks

Švestková omáčka

kořenicí směs Svařené víno Avokádo 1 balení
švestky sušené 200 g
víno červené suché 400 ml

Bůček a cibuli nakrájíme na kostky, osmažíme, a poté přidáme pokrájené maso, sůl, pepř, bobkový list, nové koření a majoránku. Vše dusíme do měkka, na závěr přidáme spařená játra a housku. Vše dusíme dalších 15 minut a necháme 12 hodin odležet na chladném místě.

Maso dvakrát přemeleme, aby mělo jemnou strukturu, a přidáme nasekané osmahnuté žampiony, sůl, pepř a mletý zázvor. Hotovou směs vložíme do pečící nádoby, dobře ji urovnáme, zabalíme do alobalu a pečeme přibližně 40 minut ve vodní lázni.

Švestky dusíme v červeném víně s kořenící směsí. Jakmile se alkohol částečně odpaří, vše důkladně rozmixujeme, prolisujeme přes síto a necháme vychladnout.

Paštiku nakrájíme a podáváme se švestkovou omáčkou.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural