Bůček a cibuli nakrájíme na kostky, osmažíme, a poté přidáme pokrájené maso, sůl, pepř, bobkový list, nové koření a majoránku. Vše dusíme do měkka, na závěr přidáme spařená játra a housku. Vše dusíme dalších 15 minut a necháme 12 hodin odležet na chladném místě.
Maso dvakrát přemeleme, aby mělo jemnou strukturu, a přidáme nasekané osmahnuté žampiony, sůl, pepř a mletý zázvor. Hotovou směs vložíme do pečící nádoby, dobře ji urovnáme, zabalíme do alobalu a pečeme přibližně 40 minut ve vodní lázni.
Švestky dusíme v červeném víně s kořenící směsí. Jakmile se alkohol částečně odpaří, vše důkladně rozmixujeme, prolisujeme přes síto a necháme vychladnout.
Paštiku nakrájíme a podáváme se švestkovou omáčkou.