Paštika se žampiony a švestkovou omáčkou
Autor: Avokádo
ID receptu: 110
Základ na tuto paštiku si připravte den předem, by se chutě propojily a také aby se vám směs dobře zpracovala na jemnou paštiku. Podávejte s výraznou švestkovou omáčkou, je to úžasná kombinace.
Suroviny na cca 1 kg paštiky
čerstvé žampiony
100
g
alpská sůl s jódem Avokádo
hovězí maso
200
g
houska bez kůrky
1
ks
syrový bůček
100
g
telecí maso
200
g
sádlo
100
g
vepřové maso
200
g
telecí játra
100
g
cibule
1
ks
zázvor mletý Avokádo
lžičky koření
pepř černý mletý Avokádo
lžičky koření
majoránka Avokádo
lžičky koření
nové koření mleté Avokádo
lžičky koření
bobkový list Avokádo
4
ks koření
Švestková omáčka
kořenicí směs Svařené víno Avokádo
1
balení směsi
sušené švestky
200
g
červené suché víno
400
ml
Bůček a cibuli nakrájíme na kostky, osmažíme a následně přidáme pokrájené maso, sůl, pepř, bobkový list, nové koření a majoránku. Vše dusíme doměkka, při konci vaření přidáme spařená játra a housku. Všechny ingredience dusíme 15 minut a necháme 12 hodin odležet na chladném místě.
Maso dvakrát přemeleme, aby bylo jemné, přidáme nasekané osmahnuté žampiony, sůl, pepř a mletý zázvor. Připravenou hmotu dáme do pečící nádoby, důkladně sklepeme, zabalíme do alobalu a pečeme asi 40 minut ve vodní lázni.
Švestky dusíme v červeném víně s kořenící směsí. Jakmile se alkohol částečně odpaří, vše důkladně rozmixujeme, prolisujeme přes síto a necháme vychladnout.
Paštiku nakrájíme a podáváme se švestkovou omáčkou.