Paštika se žampiony a švestkovou omáčkou

Autor: Avokádo
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: 60 min
Náročnost:
Druh jídla: Předkrmy a chuťovky
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Paštika se žampiony a švestkovou omáčkou

Autor: Avokádo ID receptu: 110
Základ na tuto paštiku si připravte den předem, by se chutě propojily a také aby se vám směs dobře zpracovala na jemnou paštiku. Podávejte s výraznou švestkovou omáčkou, je to úžasná kombinace.

Suroviny na cca 1 kg paštiky

čerstvé žampiony 100 g
alpská sůl s jódem Avokádo
hovězí maso 200 g
houska bez kůrky 1 ks
syrový bůček 100 g
telecí maso 200 g
sádlo 100 g
vepřové maso 200 g
telecí játra 100 g
cibule 1 ks
zázvor mletý Avokádo lžičky koření
pepř černý mletý Avokádo lžičky koření
majoránka Avokádo lžičky koření
nové koření mleté Avokádo lžičky koření
bobkový list Avokádo 4 ks koření

Švestková omáčka

kořenicí směs Svařené víno Avokádo 1 balení směsi
sušené švestky 200 g
červené suché víno 400 ml

Bůček a cibuli nakrájíme na kostky, osmažíme a následně přidáme pokrájené maso, sůl, pepř, bobkový list, nové koření a majoránku. Vše dusíme doměkka, při konci vaření přidáme spařená játra a housku. Všechny ingredience dusíme 15 minut a necháme 12 hodin odležet na chladném místě.

Maso dvakrát přemeleme, aby bylo jemné, přidáme nasekané osmahnuté žampiony, sůl, pepř a mletý zázvor. Připravenou hmotu dáme do pečící nádoby, důkladně sklepeme, zabalíme do alobalu a pečeme asi 40 minut ve vodní lázni.

Švestky dusíme v červeném víně s kořenící směsí. Jakmile se alkohol částečně odpaří, vše důkladně rozmixujeme, prolisujeme přes síto a necháme vychladnout.

Paštiku nakrájíme a podáváme se švestkovou omáčkou.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural