Olivový olej smícháme s nasekanou čerstvou mátou a rozmarýnem. Přidáme sušený česnek a petrželku. Jehněčí kýtu zbavíme tuku a šlach, posolíme, opepříme a následně potřeme bylinkovou směsí. Poté ji znovu osolíme a opepříme.
Maso zbavíme tuku a šlach a pevně ovážeme kuchyňskou nití. Položíme na plech a pečeme 1 hodinu a 15 minut při teplotě 150 °C. Po upečení necháme maso 15 minut odležet.
Poté odstraníme kuchyňskou nit a jehněčí nakrájíme na silnější plátky, asi 2 cm.
Hrách oloupeme a předem namočíme. Poté spolu s mrkví a brambory uvaříme v osolené vodě. Jakmile zelenina změkne, rozmačkáme ji šťouchadlem nebo rozmixujeme. Přidáme lisovaný česnek, majoránku a podle potřeby zjemníme máslem.
Maso uložíme na talíř a podáváme s hrachovým pyré a salátem.