Pečená jehněčí kýta s hrachovým pyré

Autor: Avokádo
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 75 min
Náročnost:
Druh jídla: Skopové a jehněčí maso
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Pečená jehněčí kýta s hrachovým pyré

Autor: Avokádo ID receptu: 103
Dopřejte si slavnostní oběd v podobě jehněčí kýty s dotykem máty a česneku na hrachovém pyré.

Suroviny

pepř černý mletý Avokádo
petrželová nať Avokádo 1 lžíce
olivový olej 500 ml
česnek sušený Avokádo 2 lžičky koření
nasekaná čerstvá máta 1 lžíce
nasekaný čerstvý rozmarýn 1 lžíce
jehněčí kýta o hmotnosti asi 2 kg, zbavená tuku a šlach 1 ks
alpská sůl s jódem Avokádo

Hrachové pyré

máslo
mrkev 2 ks
loupaný hrách (předem namočený) 300 g
česnek 1 stroužek
velký brambor 1 ks

Olivový olej smícháme s mátou, petrželkou, rozmarýnem a česnekem. Jehněčí kýtu zbavíme tuku a šlach, posolíme a opepříme, následně potřeme bylinkovou směsí a znovu osolíme a opepříme. Maso pevně ovážeme kuchyňskou nití. Položíme na plech a pečeme 1 hodinu a 15 minut při teplotě 150 °C. Po upečení necháme 15 minut odležet.

Následně odstraníme kuchyňskou nit a jehněčí nakrájíme na silnější plátky, asi 2 cm.

Hrách, mrkev a brambory uvaříme v osolené vodě. Jakmile zelenina změkne, rozmačkáme ji šťouchadlem nebo rozmixujeme. Přidáme lisovaný česnek, majoránku, případně zjemníme máslem.

Maso uložíme na talíř a podáváme s hrachovým pyré a salátem.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural