Pečená jehněčí kýta s hrachovým pyré

Pečená jehněčí kýta s hrachovým pyré
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 1 h 15 min
Náročnost: 2
Druh jídla: Skopové a jehněčí maso
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Pečená jehněčí kýta s hrachovým pyré

Autor: Průvodce chutí ID receptu: 103
Dopřejte si nezapomenutelný slavnostní oběd v podobě šťavnaté jehněčí kýty, jemně ochucené dotekem čerstvé máty a česneku, podávané na hladkém hrachovém pyré, které dokonale doplňuje bohatou chuť masa.

Suroviny

pepř černý mletý Avokádo podle chuti
petrželová nať Avokádo 1 lžíce
olej olivový 500 ml
česnek sušený Avokádo 2 lžičky
máta čerstvá 1 lžíce
rozmarýn čerstvý 1 lžíce
jehněčí kýta 2 kg
alpská sůl s jodem Avokádo podle chuti

Pyré

máslo podle chuti
mrkev 2 ks
hrách 300 g
česnek 1 stroužek
velký brambor 1 ks

Olivový olej smícháme s nasekanou čerstvou mátou a rozmarýnem. Přidáme sušený česnek a petrželku. Jehněčí kýtu zbavíme tuku a šlach, posolíme, opepříme a následně potřeme bylinkovou směsí. Poté ji znovu osolíme a opepříme.

Maso zbavíme tuku a šlach a pevně ovážeme kuchyňskou nití. Položíme na plech a pečeme 1 hodinu a 15 minut při teplotě 150 °C. Po upečení necháme maso 15 minut odležet.

Poté odstraníme kuchyňskou nit a jehněčí nakrájíme na silnější plátky, asi 2 cm.

Hrách oloupeme a předem namočíme. Poté spolu s mrkví a brambory uvaříme v osolené vodě. Jakmile zelenina změkne, rozmačkáme ji šťouchadlem nebo rozmixujeme. Přidáme lisovaný česnek, majoránku a podle potřeby zjemníme máslem.

Maso uložíme na talíř a podáváme s hrachovým pyré a salátem.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural