Olivový olej smícháme s mátou, petrželkou, rozmarýnem a česnekem. Jehněčí kýtu zbavíme tuku a šlach, posolíme a opepříme, následně potřeme bylinkovou směsí a znovu osolíme a opepříme. Maso pevně ovážeme kuchyňskou nití. Položíme na plech, pečeme 1 hodinu a 15 minut při teplotě 150 ° C. Pak vyjmeme kýtu z trouby a necháme 15 minut odležet.
Po uplynutí této doby odstraníme kuchyňskou nit a jehněčí nakrájíme na silnější plátky asi 2 cm.
Hrách, mrkev a brambory uvaříme v osolené vodě. Jakmile zelenina změkne, rozmačkáme ji šťouchadlem nebo rozmixujeme. Přidáme lisovaný česnek, majoránku, případně ochutíme máslem.
Maso uložíme na talíř a podáváme s hrachovým pyré a salátem.