Zvěřinová paštika s marinovanou hruškou a brusinkovou omáčkou

Autor: Avokádo
Druh jídla: Zvěřina a králičí maso
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Zabíjačka
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Zvěřinová paštika s marinovanou hruškou a brusinkovou omáčkou

Autor: Avokádo

Suroviny:

suchá houska 1
zvěřina 1 kg
strouhaný křen
brusinky (džem)
brandy trochu
srnčí svíčková 200 g
vařené sušené huby nakrájené na nudličky hrst
sádlo 100 g
bůček nakrájený na plátky 150 g
mrkev nakrájená na kostičky 1
česnek 2 stroužky
petržel (kořen) nakrájená na kostičky 1
vejce 3
telecí játra 100 g
cibule 2
Pepř černý mletý Avokádo
Bobkový list Avokádo
Zázvor mletý Avokádo
Nové koření mleté Avokádo
Majoránka Avokádo

Zvěřinu omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky (srnčí svíčkovou necháme v celku). Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. 100 g bůčku a sádlo rozpustíme v hrnci na mírném ohni, následně na tomto tuku osmažíme maso. Přidáme cibuli, česnek, zeleninu a sušené houby. Vše dochutíme solí, pepřem a přidáme malé množství koření. Vaříme doměkka asi 1 hodinu, pokud je to nutné, podlijeme vínem nebo vývarem. Při konci dušení přidáme spařená játra a housku a ještě chvilku vaříme. Všechno necháme odležet na chladném místě.

Svíčkovou oddělíme od hmoty a nakrájíme na kostky. Zbytek třikrát pomeleme. Následně přidáme nakrájenou svíčkovou, vejce a brandy. Vytvarujeme jednotnou hmotu a dochutíme solí a pepřem.

Zbytek plátků bůčku vložíme na plech s vyšším okrajem, doplníme masovou směsí. Plech pečlivě zabalíme do potravinářské fólie, následně ji zabalíme do alobalu. Paštiku pečeme hodinu ve vodní lázni při teplotě 140 °C.

Po vychlazení paštiku nakrájíme a ozdobíme nakládanými hruškami. Podáváme se strouhaným křenem a brusinkami.

Ohodnoťte recept