Dortík z grilované zeleniny s mozzarellou, avokádem a balsamico-kaparovou omáčkou

Autor: Avokádo
Druh jídla: Bezmasá a zeleninová jídla
Příležitost: Nečekaná návštěva
Sezóna: Grilovačka
Způsob přípravy: Grilování

Tipy k dochucení

Dortík z grilované zeleniny s mozzarellou, avokádem a balsamico-kaparovou omáčkou

Autor: Avokádo

Suroviny pro 4 osoby:

kořenící směs Grilovací Avokádo směs
Česneková sůl Avokádo koření
Pepř černý celý Avokádo koření
čerstvě nastrouhaný parmazán 50 g
cuketa nakrájená na plátky 1
olivový olej 6 lžic
zralé avokádo rozkrojené na polovinu a pak nakrájené na plátky 1
lilky nakrájené na plátky 2

Balsamico-kaparová omáčka

ocet balsamico 20 ml
kapary v nálevu 10 g
bazalka 1 lžička
Sušená rajčata v oleji s bylinkami Avokádo 50 g
olivový olej (nebo olivový olej ze sušených rajčat Avokádo) 50 ml

Všechny ingredience pro výrobu omáčky důkladně promícháme a dochutíme solí a čerstvě pomletým pepřem. Zeleninu naložíme v olivovém oleji a grilovacím koření, osolíme a přidáme čerstvě mletý černý pepř. Zeleninu opečeme na grilu po každé straně a proložíme ji plátky sýra mozzarella a avokádem. Z připravené zeleninové směsi vytvarujeme dortíky, které podáváme s balsamico-kaparovou omáčkou a čerstvě nastrouhaným parmazánem.

Ohodnoťte recept