Dortík z grilované zeleniny s mozzarellou, avokádem a balsamico-kaparovou omáčkou
Autor: Avokádo
Suroviny pro 4 osoby:
kořenící směs Grilovací Avokádo
směs
Česneková sůl Avokádo
koření
Pepř černý celý Avokádo
koření
čerstvě nastrouhaný parmazán
50
g
cuketa nakrájená na plátky
1
olivový olej
6
lžic
zralé avokádo rozkrojené na polovinu a pak nakrájené na plátky
1
lilky nakrájené na plátky
2
Balsamico-kaparová omáčka
ocet balsamico
20
ml
kapary v nálevu
10
g
bazalka
1
lžička
Sušená rajčata v oleji s bylinkami Avokádo
50
g
olivový olej (nebo olivový olej ze sušených rajčat Avokádo)
50
ml
Všechny ingredience pro výrobu omáčky důkladně promícháme a dochutíme solí a čerstvě pomletým pepřem. Zeleninu naložíme v olivovém oleji a grilovacím koření, osolíme a přidáme čerstvě mletý černý pepř. Zeleninu opečeme na grilu po každé straně a proložíme ji plátky sýra mozzarella a avokádem. Z připravené zeleninové směsi vytvarujeme dortíky, které podáváme s balsamico-kaparovou omáčkou a čerstvě nastrouhaným parmazánem.